Följ oss

Nyheter

Den globala efterfrågan på flygbränsle är nu högre än pre-pandemi-toppen

Publicerat

den

Javier Blas uppmärksammar en graf som oljehandlaren Vitol har publicerat, som visar att den globala efterfrågan på flygbränslse nu är högre än toppen innan pandemin. Liknande uppgifter kom idag från den globala flygbolagsorganisationen IATA som publicerade en prognos över efterfrågan på flygbränsle för år 2024 som visar att den är högre än det tidigare toppåret 2019.

Det får ändå sägas vara spektakulära siffror. För i stora delar av världen har ändå affärsflyget förändrats. Att flyga personal mellan städer i Europa för en timmes halvt meningslöst avstämningsmöte som fyller upp större delen av en arbetsdag är ändå något som minskat. Är det nöjesflyget som har ökat så mycket att totalen blir högre eller har marknaden växt i största allmänhet?

Global efterfrågan på flygbränlse
Graf från Vitol

Den organisation som fortfarande har en siffra som ligger lägre än pre-pandemi-toppen är IEA. De gillar dock att ligga lågt rent allmänt.

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära