Australien översvämmas av avokados efter rekordskördar

Avokado

Australien översvämmas av avokados efter rekordskördar och månaders lock down som har hållit folk borta från cafébruncher. Överutbudet av avokado driver priserna genom golvet och tvingar bönderna att låta frukten ruttna. Samtidigt väntas avokadoproduktionen i Australien öka med 30 000 ton nästa år. Industrin säger att överutbud är det största problemet

Produktionen har fördubblats under det senaste decenniet när bönderna utnyttjar landets aptit för frukten, vilket har fått priserna att falla och mindre producenter att gå med förlust. I dag kostar en avokado runt en australiensisk dollar styck (cirka 6,46 SEK) i livsmedelsaffärerna. Det ironiska är att medan australiensiska odlare tvingas låta sina skördar ruttna är den avokado som säljs importerad.

Enligt Avocados Australia kommer nästa års skörd av avokados att uppgå till 120 000 ton, att jämföra med årets nästan 90 000 ton. Organisationen säger att fler träd i kombination med goda odlingsförhållanden har ökat utbudet på marknaden avsevärt.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top