Connect with us

Nyheter

Kopparpriset stiger till den högsta nivån på två månader

Published

on

Kopparpriset

Den globala energikrisen som har lett till strömbrist och fabriker som gick ner på halvfart hindrade inte kopparpriset från att stiga till de högsta nivåerna sedan början av augusti 2021.

På onsdagen raderade kopparterminer för leverans i december tidigare förluster för att handlas upp till 4,499 dollar per pound.

Uppgången i kopparpriserna kommer bland kortsiktiga bekymmer kring Kina och dess skuldtyngda fastighetssektor, plus det pågående ekonomiska hot som deltavarianten av covid-19 utgör.

”På kort sikt är det lite motvind, främst på grund av oro för Kinas ekonomi” sa Jay Tatum, portföljförvaltare vid New York-baserade Valent Asset Management. ”Men när världen återvänder till normala tillväxttakter, jämnt fördelade över ekonomin, tror vi fortfarande att det finns ett starkt skäl att titta på metaller som koppar.”

Alla är inte övertygade om att koppars utsikter är rosiga. Internationella valutafonden har uttryckt oro över att världens ekonomiska återhämtning, som drev kopparpriset till ett all time high i maj, har tappat fart och blivit allt mer splittrad.

Citigroup – en av de största anhängarna av koppar tidigare i år – varnade nyligen för att priserna kan sjunka ytterligare 10 procent, med krympande efterfrågan under de kommande tre månaderna.

Data på onsdagen visade också att Kina, världens främsta konsument, har återupptagit sin import för att motverka sina leveransbekymmer.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *