Följ oss

Nyheter

Månadsspara i fysiskt guld

Publicerat

den

Guldcentralen - Guld för investerare
Michel Rufli på Guldcentralen

Michel Rufli

Under hösten har Guldcentralen lanserat en helt ny produkt, månadssparande i fysiskt guld. Det är Guldcentralen som erbjuder företag och allmänhet en prenumerationstjänst för att förenkla för den som önskar placera en del av sitt kapital i guld.

Vi har ställt några frågor till Michel Rufli, försäljningschef på Guldcentralen, om hur en prenumeration på guld fungerar.

Vad händer om priset på världsmarknaden går upp eller ned?

Vår månadsprenumeration är uppbyggd på så sätt att kunden får en orderbekräftelse utställd den andra måndagen i månaden, den ska vara inbetald senast den 28:e samma månad. På det här viset kan kunderna enkelt ackumulera fysiskt guld över tiden.

Vad förbinder jag mig för om jag väljer detta sätt att köpa guld på? Kan jag sluta när jag vill?

Kunden kan när som helst avsluta sin månadsprenumeration, det går utmärkt att sluta precis när som helst.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Vad händer med guldet som jag köper?

Vi skickar guldet fysiskt till kunden efter erhållen betalning, vi vill att kunderna själva ska ha kontroll över sitt guld.

Hur mycket, eller lite, kan jag köpa för varje månad?

Minsta enheten är 2 gram, därutöver är det kundens plånbok som styr.

Investera i fysiskt guld genom månadssparandeGuld har varit ett gångbart betalningsmedel i över 5 000 år och kommer så att förbli. Därför är guld ett bra verktyg för att sprida sina risker med tanke på hur omvärlden ser ut. En bra tumregel är att ha tio procent av sina investeringar i fysiskt guld, menar Guldcentralen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Nyheter

Christian Kopfer kommenterar vad som händer med oljepriset

Publicerat

den

Råolja

Oljepriset har är på sin lägsta nivå för hela året då flera faktorer sammanfaller som tynger priset på råvaran. Christian Kopfer kommenterar vad som händer.

Christian Kopfer kommenterar vad som händer med oljepriset.
Fortsätt läsa

Nyheter

Oljepriset är det samma som för 20 år sedan

Publicerat

den

Produktion av olja

Det vanligaste när man tittar på prisutvecklingen på råvaror är att man tittar på det absoluta priset. Det är dock i ärlighetens namn något missvisande när man tittar på längre tidsperioder eftersom vi har inflation i samhället.

Javier Blas bjuder idag på en graf som visar priset på brent-olja i USD där priset har inflationsjusterats. Vad som då kommer fram är att oljepriset idag är det samma som för 20 år sedan.

Sedan ska det tilläggas, det priset är i USD, och få valutor har utvecklats lika starkt som den amerikanska dollarn. I svenska kronor har oljepriset snarare gått upp runt 40 procent.

Graf över priset på brent-olja som har inflationsjusterats.
Fortsätt läsa

Nyheter

Den svenska spannmålsskörden ser ut att bli något mindre än förväntat

Publicerat

den

Spannmål

Den svenska spannmålsskörden förväntades i år landa på en normalnivå på 5,4 miljoner ton men Lantmännen indikerar nu att den kan bli något lägre. Priserna är samtidigt nedpressade. En sämre skörd i Europa påverkar mindre än att stora delar av världen har haft stora skördar. Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson säger att Jordbruksverkets prognos i november kommer att bringa mer klarhet kring den svenska skörden.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära