T. Boone Pickens – USA kan bli energioberoende med naturgas

T. Boone Pickens är en legendarisk olja- och gas-man som sedan några år tillbaka spenderar sina återstående år i livet med att propagera för att USA måste frigöra sig från beroendet av energi från utlandet.

Han är en stor förespråkare av naturgas och han visar att USA inte behöver utländsk olja. USA har otroligt mycket naturgas, landets tillgångar på naturgas är mins tre gånger större än Saudiarabiens tillgångar på olja.

Problemet han lyfter fram är att USA saknar en energiplan. Han har tittat på vilka de enklaste stegen är som USA kan ta för att minska sitt beroende av utländsk olja. Det första steget han föreslår är att tunga lastbilar ska drivas med naturgas i stället för diesel, enbart detta skulle minska USAs oljeimport från OPEC-länderna med 60 %.

  3 Replies to “T. Boone Pickens – USA kan bli energioberoende med naturgas”

  1. Ålänningen skriver:

   Intressant herre, denne T. Boone Pickens.

   1. Vedde skriver:

    Verkligen! Han talar dessutom klarspråk och kommer med konkreta förslag underbyggda av siffror.

    Just det här med att få tunga lastbilar att byta till naturgas är verkligen smart. Dels minskar det energiimporten rent allmänt, men framför allt så är det ett energislag som fungerar för lastbilar. Vindkraft funkar ju för elnätet (även om det är dyrt), men det går inte att köra tunga lastbilar på el.

  2. Tore skriver:

   Kom igen nu USA, öka tempot med att anamma T Boone Pickens energiplan!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top