Connect with us

Analys

Platina – är den tredje rörelsen slut?

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesPlatina (kontinuerlig termin)

Platina är i en korrektion och dessa brukar ske i tre rörelser. Den första rörelsen har vi ner till den 29 oktober och den andra har vi upp till den 12 december. Den tredje rörelsen kan ha avslutats den 28 december när platina var nere vid $1511.25.

Veckomomentum pekar upp från nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. Det kortsiktiga dagsmomentum pekar just nu ner vilket gör att vi kan se att platina faller tillbaka. När dagsmomentum pekar upp skall vi åter vara på köpsidan.

Vid $1414.49 hittar vi 62% stödet och det är ett vanligt stöd där vi ser en botten. Mellan $1500-1520 har vi en målzon för den tredje rörelsen nedåt. Det är alltså möjligt att vi har fått en botten.

Skulle inte $1500 hålla är nästa troliga målzon nere i intervallet $1442-1460.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella har minskat på sina negativa positioner men vi har långt ifrån optimala positioner att köpa baserat på denna rapport.

Teknisk prognos för pris på platina

I intervallet $1578-1594 har vi 50-62% av föregående nedgång och har kan vi se att platina vänder ner. Fortsätter platina att stiga och stänger över $1620 är det en signal om att vi kommer att se platina uppe vid $1700 eller högre.

Tidsmässigt har vi en tidscykel som pekar upp till den 15-17 januari. Därefter några dagars rekyl och sedan pekar den större tidscykeln upp till den 13-18 februari. Det finns också en mellanstor tidscykel som pekar upp till den 27 januari.

Slutsats: Platina kan ha gjort en botten i intervallet $1500-1520, här har vi också fått se att platina har rört sig uppåt. Håller inte denna zon är det $1442-1460 som är nästa anhalt. Tidsmässigt pekar det uppåt.

Se handla-guiden för olika alternativ att ta en position.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *