Connect with us

Analys

Platina, dags för andra rörelsen

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesPlatina har sedan den 5 oktober varit i en fallande trend där vi har sett en botten den 29 oktober. Denna nedgång bör vara den första i en rörelse om tre. Sedan botten den 29 oktober har vi sett en uppgång till den 29 november. Det är den andra rörelsen.

Det vi nu bör se är den tredje och sista rörelsen i en rekyl. Därefter bör Platina åter stiga.

Uppgången sedan den 29 oktober är av rekylkaraktär. Det är dock inte säkert att denna rörelse är över. Vi kan se att det blir en stigning upp till $1633 eller kanske till och med $1657.

Säsongsmönstret för Platina föreslår att vi har sett en topp och att det inte kommer en botten förrän runt den 16-20 december. Men det är då en större botten med en uppgång till minst den 17 januari men troligast den 14-18 februari med den 23 februari som ett alternativ.

Stöd har Platina vid $1545, $1521 samt $1497.

Teknisk prognos på pris för platina - 5 november

200 dagars enkelt glidande medelvärde hittar vi vid $1545 och fungerar som ett stöd.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella efter att ha minskat på sina negativa positioner åter har ökat på sina negativa positioner. Det är en viss tröghet i dessa siffror och det är endast i stora drag som vi kan dra några slutsatser.

Slutsats: Platina bör göra en tredje och sista rörelse nedåt innan vi åter ser att det blir fart uppåt. Den 16-20 december har vi ett säsongsmönster där vi tidigare har sett att det har bildats en botten. Här bevakar vi samtidigt stöd. Vänder Platina upp är det då en köpsignal där en förväntad uppgång pågår till minst den 27 januari.

Se handla-guiden för olika alternativ att ta en position.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *