Connect with us

Nyheter

Nordic Iron Ore – Lågt pris på järnmalm inget problem

Published

on

Nordic Iron Ore - Gruva med järnmalm

Nordic Iron Ore - Ett svenskt gruvbolag inom järnmalmNordic Iron Ore är ett av Sveriges spännande järnmalmsföretag. Företaget har stora reserver i marken och jobbar nu med att komma till produktion. Nordic Iron Ore planerar för en notering av sina aktier under 2013, men kan redan indirekt köpas via dess noterade huvudägare Kopparberg Mineral och Archelon.

Det som det just nu talas mycket om är järnmalmspriset som har sjunkigt kraftigt, via att ha dippat under 100 USD så ligger priset just nu på 105 USD. Detta ställer till stora problem för världens järnmalmsproducenter. Men här överraskar Nordic Iron Ore då företagets VD Christer Lindqvist igår sade att företagets kostnad för att producera järnmalm kommer att vara omkring 67 USD. Han talar även om att risken är relativt låg, att det är mer av industriutveckling och inte något venture-projekt.

Nordic Iron Ore’s VD Christer Lindqvist presenterade företaget under gårdagen på Operaterrassen i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. christer

    24 oktober, 2012 at 23:43

    Han säger det han, han påstod även tidigare att dom snarast skulle starta en provbrytning för att leverera till intresserade stålproducenter på ett ställe där där han påstod att fortsättningen på järnmalmen som dom med stort besvär tillrett och brutit på 400 meters nivån gick upp i dagen, han menade på fullaste allvar att någon skulle tro att dom lämnade dom lätttillgängliga malmerna på ytan för att spränga sig ner 500 meter ner i gråberget och börja bryta malmen på djupet, jo tjena säger jag.

    på bilderna som kablades ut i lokalpressen kunde man snabbt konstatera att dom skickat ut sin kvinliga chefsgeolog att posera medsläggan i högsta hugg på en gråbergstipp belägen på taket till den en gång i tiden planerade snedbanan, snacka om provbrytning.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *