Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 52 2011

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenSpot- och terminspriser handlas fortsatt lågt. Elområde Malmö ligger hittills i december ca 7 SEK/MWh högre en systemområdet, en stor skillnad mot november. Förutsättningarna har varit bra med mycket vind i söder, milt väder, bra tillgång på kärnkraft och något mer kyla och snö i norr. Fram till fredag väntas fortsatt milt och blåsigt väder och vi väntar oss endast en svag höjning av spotpriset efter helgerna. Spotpriset för fredagen bör bli högre om väderprognoserna består. Prisområdesskillnaderna kan bli något högre under veckan då det är stor press från vattenkraftsproduktion.

Fundamentalt ser terminspriserna fortsatt ut att röra sig sidledes under den närmaste veckan. Den tekniska analysen visar på en fortsatt nedåttrend men med risken på uppsidan då botten, för tillfället, ser ut att vara nådd. Inte heller när det gäller bränsle- och utsläppsrättsmarknaden ser vi några tydliga tecken på förändring. Cfd kontrakten ligger kvar på samma nivåer och vi anser fortfarande att de bör komma ner ytterligare.

Prognos på elpris - Elområden - 27 december 2011

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *