Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 4 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenDe närmaste dagarna väntas kallt väder med lite vind och därmed relativt höga spotpriser. Därefter är det åter igen osäkert men en normalisering av vädret verkar sannolikt. De korta kontrakten kommer styras av väder och kärnkraftsproduktion där vi kan se en viss risk för några dagars låg tillgänglighet i slutet av januari, något som tillsammans med lite vind kan påverka både systempriset och öka prisområdesskillnaderna. Sammantaget är det dock en god energibalans och om dagens prognoser håller i sig bör det närmaste kvartalet röra sig sidledes medan det finns en större nedsida på de längre kontrakten som påverkas mer av elpriset i Tyskland och den relativt svaga bränslemarknaden.

Prognos på elpriser vecka 4 år 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *