Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 25 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisUnder den gångna veckan har det varit små prisrörelser på systempriset. Prisområdesskillnaderna har periodvis varit förhållandevis höga. Prisområdena SE 4 och de danska elprisområdena har handlats närmare de tyska priserna än det nordiska systempriset. De kommande dagarna blir det åter något blötare än normalt. Terminspriserna föll något förra veckan på blötare prognoser. Vattenproducenterna har full kontroll på produktionen och lär kunna hålla spotpriset på nuvarande eller något lägre nivåer, vilket borde begränsa nedsidan på systempriset.

Prognos på elpriset och systempriset den 18 juni 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *