Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 21 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisVäderbilden har ändrats och varmt men torrt väder väntas. Vi tror på lägre spotpriser under veckan då det blir varmt och snösmältning väntas sätta igång. En riktig prispress kommer dock troligen att utebli då kärnkraftproduktionen är låg och de flesta vattenkraftverken redan kör fullt. Det bör bli begränsade prisskillnader mellan elområdena. Terminspriserna för år 2013 och på längre sikt föll under förra veckan mot bakgrund av lägre bränslepriser. Idag har de dock åter stigit tillsammans med olja, kol och utsläppsrätter. Bränslemarknaden är dock svag och vi tror att prisuppgången är kortsiktig. När det gäller kvartal 3 så beror prisrörelsen på väderförändringar. En återgång till blöta prognoser kommer åter få ned priserna, fram till dess tror vi på en sidledes rörelse härifrån.

Prognos på elpris - Spot och systempris - 2012 och 2013

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    22 maj, 2012 at 02:31

    Jag handlar inte alls när det gäller elpriset, om man inte ser elavtalet för lägenheten som spekulation då. Men det är klart intressant att följa hur olika saker påverkar vad sedan marknadspriset blir.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *