Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 18 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisLåga spotpriser några dagar framöver är att vänta innan det blir kallare och priserna återgår till de senaste dagarnas nivåer runt SEK 270-280/MWh. Den kommande kylan gör att snösmältningen avstannar och minskar press på vattenkraftsproducenter och på spotpriserna fram till dess att snön på högre höjder smälter i sommar. Det kan bli fortsatta prisskillnader mellan elområdena på ca SEK 20-50/MWh, bland annat beroende på begränsad överföring av kraft från elområde 3 till södra Sverige. Vi har fortfarande mycket vatten i magasinen och den periodvisa snösmältningen har gjort att det ser bra ut för sensommaren och hösten och vi håller fast vid vår tro på ytterligare nedsida för kvartal 3. Terminskontraktet för nästa år har fallit något tillsammans med den tyska marknaden och kolpriserna. Om inte oljan stiger på grund av utvidgad bojkott mor Iran så ser vi en svag fundamental situation och vi tror på en rörelse sidledes till svagt ned på årsterminerna.

Prognos på elpriset - 30 april 2012 - inkl systempris

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *