Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 1 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenSpotpriserna är fortsatt låga och prisskillnaderna mellan elområdena är små. Det milda och våta vädret fortsätter även om en viss normalisering väntas fram emot helgen. Vi väntar oss spotpriset runt dagens nivåer, eventuellt något lägre de närmaste dagarna. Terminspriserna har sjunkit kraftigt under dagen. Mycket vatten i magasinen tillsammans med låga priser i Tyskland samt på utsläppsprätter, kol och olja har bidragit. Fundamentalt ser vi ingen anledning till att priset skulle lyfta den närmaste veckan, om inte oljepriset sticker iväg mot bakgrund av åtgärder från Irans sida. Teknisk analys visar på en fortsatt nedåtgående trend men botten kan snart vara nådd.

När det gäller prisskillnader mellan elområden kan vi nu se att spotpriset i december för elområde Malmö hamnade i genomsnitt 6,48 SEK över systempriset, stor skillnad från november och hela 90 kr lägre än vad kontraktet stängde på i slutet av november (marknadens tro om priset under december). Kontrakten för kvartal 2 ligger för närvarande på strax över 76 SEK vilket vi fortfarande anser är högt.

Elpris Prognos 2 januari 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *