Modity om elpriset vecka 51 2013

Modity med prognos för det framtida elprisetFortsatt nedgång i alla elterminer – många noterade förra veckan all time low. Igen. Läget har varit detsamma som veckan innan. Idag kom däremot en antydan till kyligare väder långt fram, samt besked om att Ringhals 2 går ur i morgon. Detta fick priserna att tvärvända med naturligt störst rörelse i Q1-14 samt YR-14. Totalt sett fortfarande varma och våta prognoser – det svalare måste bekräftas ytterligare.

Elpris-prognoser för 2014

Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el och gas, till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

  1 Reply to “Modity om elpriset vecka 51 2013”

  1. Zandström skriver:

   Känns otroligt att elpriset ska stanna på dessa låga nivåer flera år framåt. Elpriset kommer att stiga när ekonomin i Europa tar fart.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top