Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 19 2013

Published

on

Modity Energy Trading - Energimarknaden

Modity om det framtida elprisetLägre konsumtion förväntas i takt med varmare väder. Ökad vindkraft och våta prognoser är även de faktorer som kan pressa ner spotpriset och de korta kontrakten. Merkels uttalande om utsläppsrätternas framtid fick priserna att kraftigt röra sig uppåt under fredagen. Sydvästlänken mellan Sverige och Norge kommer ej att byggas, däremot kommer sydvästlänken inom Sverige byggas som tidigare planerats. Gaspriserna har varit höga på grund av problem med leveranser från Nordsjön.

Prognos på elpris för 2013 och 2014 från Modity - Nord pool

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    8 maj, 2013 at 23:58

    Det är alltså certifikatet Bear El som ska användas för en investering nu.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *