Köttkonsumtionen stiger allt mer

Konsumtion av kött stiger i SverigeEnligt den senaste rapporten som Jordbruksverket har publicerat så fortsätter konsumtionen av kött att öka ytterligare. Under 2010 konsumerade en genomsnittssvensk 83 kilogram kött per år, motsvarande 227 gram per dag. De preliminära siffrorna för 2011 indikerar på 85 kilogram kött per år, motsvarande 232 gram per dag. Trenden beror enligt Jordbruksverket på att konsumtionen av såväl kyckling, fläskkött och nötkött ökar medan den av får minskar.

En intressant reflexion är att siffran avser konsumtionen av kött och att såväl producenter, grossister, slakterier och detaljister ofta klagar på konsumenterna endast efterfrågar de finaste delarna av dessa djur och därför har svårt att sälja allt det kött som de producerar eftersom det trots allt endast finns en begränsad mängd fläskfilé, kycklingbröst och oxfilé på djuren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Top