Följ oss

Nyheter

Kinas efterfrågan på zink överträffar produktionen

Publicerat

den

I en färsk rapport som producerats av Sverigebaserade Raw Materials Group (RMG) och Kinabaserade Antaike, den ledande kinesiska informationsleverantören när det gäller metaller, framgår att trots Kinas föreslagna ökning av zinkproduktionen så kommer landet fortfarande ha ett behov av att importera zink.

Rapporten visar på att det kommer råda ett fortsatt gap mellan Kinas gruvproduktion av zink och efterfrågan på raffinerat zink, både i Kina och på global basis, ett gap som med tiden kan komma att öka ytterligare.

Rapporten, Zinc – China and the World, omfattar den globala zinkmarknaden från gruva/produktion till raffinerad produkt/konsumtion. Den ser vidare på strukturen i branschen, inklusive kinesiska företag, och diskuterar tillhörande regerings interaktion och miljöregler.

Globalt sker den huvudsakliga zinkproduktionen i Kina med 3.700 kt, 1.500 kt i Peru och 1.450 kt från Australien. Fördelningen av zinkresurser runt om i världen är ojämn. Kina har den största resursbasen följt av Australien, Kazakstan, Mexiko och Peru. De kinesiska resurserna innehåller mer än 10 gånger Australiens resursbas.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Ökningstakten i zinkanvändning har varit mest dramatiskt i Kina under det senaste decenniet och förväntas fortsätta öka i Kina och andra tillväxtekonomier som Indien, Vietnam och Brasilien.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Tore

    11 april, 2012 vid 00:18

    Man måste älska Kina, de skakar verkligen om världens alla marknader.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära