Connect with us

Nyheter

Kansas City Board of Trade, specialiserat på hard red winter wheat

Published

on

Råvarubörsen Kansas City Board of TradeKansas City Board of Trade (KCBT) är en amerikansk råvarubörs där det bedrivs handel på termins- och optionskontrakt. KCBT är reglerat av Commodity Futures Trading Commission och har specialiserat sig på handel i Hard Red Winter Wheat. KCBT är inte baserad i delstaten Kansas som namnet antyder, utan finns i Kansas City, beläget i Missouri i den amerikanska Mellanvästern. Verksamheten bedrivs genom golvhandel, så kallat open out cry.

Kansas City Board of Trade grundades redan 1856, strax efter grundandet av Kansas City år 1853. Initialt fungerade börsen som Kansas Citys handelskammare, men fick 1876 sin formella status som en börs.

Verksamhet

Den primära råvaran som handlas är Hard Red Winter Wheat, den primära ingrediensen i bröd, samt olika typer av derivat på denna råvara. Tack vare sitt höga näringsvärde handlas Hard Red Winter Wheat ofta med premium jämfört med det vete som handlas på råvarubörsen i Chicago.

1982 introducerade KCBT terminer på Value Line, vilket var första gången som en börs erbjöd handel på ett index, vilket erbjöd fondförvaltare och andra stora aktörer ett helt nytt sätt att hantera risk på. Tio år senare, 1992, infördes optionskontrakt på samma index.

Alla företag som igår i Value Line, ett index som skapats för att ge en bred bild av den nordamerikanska aktiemarknaden, är listade på någon av nedanstående börser;

  • American Stock Exchange (AMEX)
  • NASDAQ
  • New York Stock Exchange (NYSE)
  • Toronto Stock Exchange (TSE)

2004, då handeln i termins- och optionskontrakten på Value Line började handlas elektroniskt avnoterades dessa från Kansas City Board of Trade. Indexet lever emellertid fortfarande kvar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *