Connect with us

Analys

Intressant position i silver

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesSilver är i en intressant position där vi nu har utseendet av en kilformation i en fallande trend. Det kommer också en fallande trendlinje som har tryckt tillbaka Silver.

Som stöd har vi 2615 och det är också ett stöd som vi inte vill se blir brutet. Vi har sett att detta stöd har stått emot tre gånger och det är säkert många som har sin stoploss strax under denna nivå. Det kan mycket väl bli ett brott nedåt och då kommer vi snabbt se en nedgång och närmsta stöd är runt 2422.

Ett falskt utbrott är inte ovanligt och det intressanta blir då att bevaka och se vad som händer direkt efter ett eventuellt utbrott. Skulle Silver mer eller mindre omedelbart återhämta sig är det en positiv signal. Det kan bli en s.k. Shake-out där tanken är att medvetet utlösa de stoploss positioner som finns.

Bryter silver över 2846 är det en i första hand kortsiktig köpsignal med potentialen att bli en större. Stoploss läggs initialt vid 2700.

Ett första försiktigt prismål hittar vi runt 2990 och sedan gäller 3079.5.

Teknisk prognos på silverpriset den 16 augusti 2012

Historiskt sett handlas Silver fortsatt vid mycket höga nivåer. Det är därför inte otänkbart att vi kan se att Silver också fortsätter att falla tillbaka. Därav viktigt att vi använder en stoploss.

Slutsats: Vi köper Silver om vi ser att det blir ett utbrott över 2846 med ett första prismål om 2990. Stoploss läggs vid 2700. Vänder silver under 2615 kan det bli stora problem framöver då det är ett stort och mycket viktigt psykologiskt stöd.

Du kan handla Silver med bland annat följande instrument från Commerzbank

Bullish: B LONGSILV B CBK. Finansieringsnivå/Stop Loss: 25,78 USD; Hävstång 12,5

alternativt

Bullish: B LONGSILV A CBK. Finansieringsnivå/Stop Loss: 23,76 USD; Hävstång 6,54
Bearish: B SHRTSIL B CBK. Finansieringsnivå/Stop Loss: 29,82 USD; Hävstång 13,3

Angivelser gäller per den 16/8-2012

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *