Connect with us

Analys

Guldet testar nu en viktig trendlinje

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesNär vi gjorde en teknisk analys på guldet den 5 april var priset 1 621 USD/oz och vi konstaterade att den sidledes rörelse som varit gällande sedan september förra året, fortfarande höll guldet i sitt grepp. Kortsiktigt räknade vi med en rekyl upp, där 1 696 USD/oz var lite extra intressant att bevaka.

Rörelserna de senaste två veckorna har varit små, men vi fick i alla fall se den förväntade uppgången. Dock räckte kraften bara till att lyfta guldet till 1 681 USD/oz (12 april) innan det föll tillbaka igen.

Nu kommer vi dock in i ett lite mer intressant läge! Guldet börjar nämligen närma sig den stigande trendlinje som varit gällande sedan hösten 2008 (se veckodiagrammet). Denna har idag värdet 1 625 USD/oz och frågan är förstås om detta stöd återigen ska få guldet att vända upp en sväng. Mycket talar för det!

Våra dagsbaserade indikatorer vänder uppåt och detta i kombination med det viktiga stöd som denna trendlinje utgör, ger oss hopp om att guldet ska uppåt en bit igen inom kort. Men – det handlar bara om en kortsiktig uppgång…

I första hand siktar vi på 1675-1685 USD/oz i denna studs uppåt. Passeras detta område är 1 725 USD/oz nästa naturliga hållplats.

Skulle guldet, mot förmodan, bryta under trendlinjen 1 625 USD/oz de närmaste dagarna är det istället vårt långsiktiga konsolideringsgolv som får stoppa nedgången. Detta golv har värdet 1 526 USD/oz. Men framför allt skulle ett eventuellt genombrott också vara en svaghetssignal, som skvallrar om att konsolideringen kan fortsätta ytterligare och att uppgångarna skjuts på framtiden. Att bryta under ett fyra år gammalt stöd sker nämligen inte utan straff.

Guldet testar nu en viktig trendlinje

Vi har också fått två fallande toppar i år; Den första på 1 792 USD/oz den 28 februari och den andra på 1 696 USD/oz den 27 mars. 30 dagar mellan två fallande toppar, ger oss också varningar om att uppgången har tagit en paus och att guldet behöver hämta mer kraft, innan det kan bli tal om långsiktiga uppgångar igen.

På veckobasis kvarstår därför den tidigare prognosen; Guldet konsoliderar inom området 1 526 USD/oz och 1 804 USD/oz. Det är först när någon av dessa nivåer bryts, som vi får signaler om den långsiktiga utvecklingen.

Du kan handla GULD med följande Certifikat:

  • BULL GULD X4 S med en hävstång på 4
  • BEAR GULD X4 S med en hävstång på 4

Läs mer om certifikaten här eller besök SEBs hemsida.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *