Connect with us

Analys

Guldet står vid ett avgörande vägskäl

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesDet var tre år sedan som våra veckoindikatorer i guld var fallande senast. Nu är de fallande igen. Visst kan saker och ting ändras, men vi kan inte blunda för de signaler vi får och det mesta talar då för fortsatta nedgångar under vintern, när den nu pågående rekylen upp är avklarad.

När vi analyserade guldet den 27 december var priset 1608 USD/oz och vi konstaterade redan då att guld blivit ett osäkert kort. Skulle den stigande trendlinjen på veckobasis (se diagrammet) ge vika, kunde vi räkna med nedgångar mot 1460 USD/oz i första hand, med 1160 USD/oz som ett mer negativt alternativ.

Vi har en topp den 6 september 2011 på 1923 USD/oz och det blev startskottet för nedgången. Denna topp har sedan fått sällskap av ytterligare två på varandra lägre toppnoteringar; Den 8 november (1804) samt 8 december (1760). Så länge denna trend med fallande toppar består, ser vi den långsiktiga trenden som fallande.

Just nu är guldet framme vid ett avgörande skede och därför bör vi få en stunds tveksamheter och sidledes rörelse. Som du kan se i diagrammet har guldet nu nämligen nått fram till den fallande trendlinje som vi får fram när vi sammanbinder topparna i nedgången. Dessutom finns det flera andra nivåer som också möter upp i området runt 1680 USD/oz, så den långsamt stigande uppgång som varit aktuell sedan lågpunkten i slutet av december förra året, bör nu avstanna.

Teknisk analys av guldpriset

Tills vi får signaler om något annat, är vår inställning att guldet kan falla till nya lågpunkter under vintern och först vid en stängning över senaste toppen (1760-1767 USD/oz) ser vi anledning att revidera denna uppfattning.

När guldet går under 1645 USD/oz har vi fått en första varning på att nästa nedgångsfas kan vara inledd.

Du kan handla GULD med följande minifutures:
Uppgång MINILONG GULD L med en hävstång kring 4,17
Nedgång: MINISHRT GULD R med en hävstång kring 4,67

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *