Guldet står inför kursrörelse

Teknisk analys på guld från Axier EquitiesGuld Globex (kontinuerlig termin)

Guld är i en position där vi kan vara nära en ny rörelse uppåt där vi kan få en utmaning av toppen vid $1798 men vi har också ett motstånd vid $1771 där det kan bli stop.

En rekyl brukar vara i tre rörelser och nedgången från den 6 oktober till botten den 6 november är då den första rörelsen och nu är guld i den andra rörelsen. Efter det kommer den tredje och nedåtriktade rörelsen.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella har ökat på sina sålda positioner efter att under några veckor ha lättat på dessa. Det innebär att det inte är något optimalt läge att vara köpare. Det innebär dock inte att vi inte kan agera på köpsignaler. Vi måste vara kortsiktiga och vara beredda på att snabbt hämta hem en vinst.

Skulle vi se guldpriser under $1642 kan vi istället räkna med att den tredje rörelsen nedåt har startat och då skall vi ligga på säljsidan.

Kortsiktigt föreslås att om guld stiger över $1729.5 så kan vi mycket väl se guld vid $1771.

En lämplig strategi är att vara köpare eller säljare om 10 dagars högsta eller lägsta passeras. Stoploss lägger vi lämpligen på 5 dagars högsta eller lägsta. Vi skall vara snabba att flytta vår stoploss vid rörelse i rätt riktning.

Teknisk prognos på guldkursen - 21 november 2012

Slutsats: Guld är nära att göra en ny rörelse uppåt men misslyckas denna har vi troligen en ny rörelse nedåt. Så länge $1642 inte underskrids kan guld fortsatt vara i en ny uppåtriktad större trend. Kortsiktighet är det som rekommenderas.

Du hittar olika sätt att handla guld i vår guide över handelsalternativ.

Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top