Följ oss

Nyheter

Företaget som lyfte en hel bro

Publicerat

den

Kilsta Metallvärden återvinner och förädlar metallskrotKilsta Metallvärden opererar i återvinningsindustrin. De erbjuder lösningar för att återvinna och köpa metall och göra nytt av gammalt. Ett exempel är uppdraget att plocka isär och återvinna en järnvägsbro på bara sex timmar över en av Stockholms mest trafikerade farleder.

Kilsta Metallvärden befinner sig i en expansiv fas och har nyligen köpt Z-skrot AB och tittar på möjligheten att göra fler förvärv.

Kilsta Metallvärden-koncernen består idag av:

  • Sala Bly (100 %)
  • Euroviroment (45,5%)
  • M.V metallvärden (100%)
  • Metallvärden i Lesjöfors (100%)
  • Z-Skrot (100%)

Kilsta Metallvärden har som marknadsstrategi att förvärva och strukturförändra återvinningsmarknaden i Sverige, detta genom att binda ihop små och medelstora företag till en gemensam koncern.

Baserat på hur metaller har stigit i pris den senaste tiden förutspår Kilsta Metallvärden en god vinst för 2011, 2012 och 2013.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Den 7 september anordnade Stockholm Corporate Finance en kapitalmarknadsdag för råvarubolag, där Kilsta Metallvärdens VD deltog och presenterade företaget. Presentationen filmades och finns att se på Financial Hearings.

Om du tycker att detta råvarubolag verkar spännande kan det vara värt att titta närmare på bolagets nyemission mellan den 25 augusti – 13 september. Läs mer om nyemissionen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Montage Gold, det nya guldbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Montage Gold arbetar i Elfenbenskusten

Montage Gold är ett gruvbolag som ska börja etablera en guldgruva i Elfenskusten under 2025. I mars tidigare i år gjorde det TSX Venture-noterade bolaget en kapitalanskaffning på 35,2 miljoner CAD till 0,70 CAD per aktie, en kapitalanskaffning som utökades från 20 miljoner CAD. Lundin-sfären investerade hälften av kapitalet.

”Vi är mycket nöjda med den starka efterfrågan från investerare som vi fick för vår utökade icke-mäklade private placement, ledd av en betydande investering från Lundin-familjen tillsammans med betydande investeringar från styrelseledamöter och tjänstemän i Montage. Vi ser fram emot att gå vidare med vår strategi att bygga en ledande afrikansk guldproducent med flera tillgångar, med vårt Koné-projekt i spetsen.” sade Martino De Ciccio, VD för Montage Gold, i samband med kapitalanskaffningen.

Intervju med Martino De Ciccio som är ny VD för Montage Gold. Han klev ombord i samband med Lundin-sfärens investering, då även Lundin-sfärens Ron Hochstein valdes in i styrelsen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Intervju med Montage Golds VD Martino De Ciccio
Fortsätt läsa

Nyheter

Faraday Copper, ett av de nya bolagen i Lundin-sfären

Publicerat

den

Faraday Copper

Lundin-sfären har redan en stor exponering mot koppar via flera av sina bolag, bland annat Lundin Mining och Filo. Ett nytt tillskott till sfären är det relativt lilla bolaget Faraday Copper som i veckan gjorde en kapitalanskaffning på 20 MCAD till 0,80 CAD per aktie och är noterat på TSX i Kanada. Aktien stängde på 0,82 CAD i fredags.

Graf över Faraday Coppers aktiekurs

Nedan ger VD för Faraday Copper en kort presentation av verksamheten.

Faraday Coppers VD Paul Harbidge presenterar verksamheten.
Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Nyheter

Vetepriset kommer att gå upp – hur man än vrider och vänder på det

Publicerat

den

Vete i närbild

Priset på vete har halverats på två, samtidigt sjunker vetelagren. Torbjörn Iwarson på Centaur Commodity Fund säger i DiTV att priset måste upp för att motivera bönder att odla mer. Han konstaterar att hur man än vrider och vänder på det så måste priset gå upp för världen kan inte vara utan vete.

Torbjörn Iwarson kommenterar vete och apelsinjuice.
Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära