Connect with us

Nyheter

Metallkonferens om Kina i Stockholm

Published

on

China Metal Forum - Konferens i Stockholm om metallmarknaden och Kina

Den 21 och 22 september anordnar det svenska analysföretaget Raw Materials Group tillsammans med kinesiska Beijing Antaike Information Development Co. (Antaike) det första kinesiska metallforumet i Stockholm, ett unikt tillfälle för den som har intressen av metallmarknaderna, såväl på lokal som global nivå.

Konferensen, China Metal Forum, är ett unikt tillfälle att ta del av såväl kinesiska som globala aktörers åsikter om Kinas roll på råvarumarknaderna, men är också anpassad för de bolag som vill knyta kontakter med ledande bolag i Fjärran Östern. En rad ledande experter från bland annat Antaike presenterar sina prognoser kring den kinesiska basmetallindustrins utbud och efterfrågan. Kommer det kinesiska undret att fortsätta leverera? Hur kommer konsumtionsmönstren i Kina att förändras de kommande åren? Till detta kommer en rad olika europeiska experter som presenterar de globala framtidsutsikterna för sektorn, sett från ett europeiskt perspektiv. Läs mer om konferensen på www.chinametalforum.com

Råvarumarknaden.se ger dig rabatt

Om du vill delta på forumet så kontakta Kiram Sundblad på kiram.sundblad@rmg.se eller 08 744 0065. Metallforumet vänder síg i första hand till professionella aktörer, men är öppet för alla intressenter. Råvarumarknaden.se´s läsare har möjligheten att delta i detta forum till ett rabatterat pris, 9.000 kr, i stället för 13.000 kr som övriga deltagare betalar. Ange Råvarumarknaden.se när du anmäler dig för att erhålla rabatten.

Continue Reading
Advertisement

Tavex

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på sojabönor nästan oförändrat

Published

on

Traktor på åker

Sojabönsterminer på Chicago Board of Trade avslutade en kort, hackig handelssession i mitten av förra veckan, efter att Argentina meddelade att de skulle återupprätta en förmånlig valutaväxling för sojabönsexport fram till slutet av året.

Argentina, som stimulerade enorm sojaexport i september med den så kallade ”sojadollarkursen”, har kommit överens om ett ”golv” på cirka 3 miljarder dollar i export med spannmålsföretag, sade en källa till ekonomiministeriet på fredagen. Det amerikanska jordbruksdepartementet rapporterade en veckovis nettoförsäljning av sojabönor i USA på 690 100 ton för 2022/2023 under veckan som slutade den 17 november och 10 000 ton för 2023/2024.

Analytiker förväntade sig 500 000 till 1,7 miljoner ton för 2022/2023 och högst 150 000 ton för 2023/2024.

Samtidigt sjönk priset på veteterminer på Chicago Board of Trade kraftigt på en kort och hackig handelsdag under fredagen, med decemberkontraktet som nådde sin lägsta nivå sedan den 22 augusti, eftersom den senaste tidens svaghet i ryska vetepriser fortsatte att tynga marknaden, sa handlare.

Continue Reading

Nyheter

Guldet stiger när dollarn faller efter duvaktigt agerande från Fed

Published

on

Guldet gick upp på fredagen, understött av dollarns reträtt på ett uppfattat duvaktigt agerande i den amerikanska centralbankens räntehöjningsstrategi. En ”betydlig majoritet” av Fed-politikerna var överens om att det ”sannolikt snart skulle vara lämpligt” att bromsa takten i räntehöjningarna, visade protokollet från mötet den 1-2 november på onsdagen. Detta satte dollarn på kurs mot en veckovis nedgång, vilket gjorde guld billigare för utländska köpare.

Men mötet i Federal Open Market Committee i december kommer att bli en ”black box”-händelse med tanke på variationen i prognoser före och efter den senaste tidens svalare än förväntade amerikanska inflationsdata, vilket gör guld känsligt för kommande data när köpare letar efter en ”större övertygelse om att nuvarande räntehöjning förväntningarna är väl förankrade”.

En majoritet av valutahandlare förväntar sig en räntehöjning på 50 punkter vid Feds decembermöte, medan chanserna för en höjning på 75 bps var fastställda till cirka 34,5 procent. Höga räntor har fungerat som tak för guldets traditionella status som en säkring mot hög inflation och andra osäkerheter i år, eftersom de leder till högre alternativkostnad för att behålla den icke-avkastande tillgången.

Continue Reading

Nyheter

WTI-oljan är bara 2 USD från att staten börjar köpa

Published

on

Fat med olja

Flera stora städer i Kina stänger åter ner och låser in medborgarna. Den senaste tiden har det uppstått protestkravaller på stora fabriker och de senaste dagarna har det uppstått protester på gatorna. Kinas hantering av covid gör att ekonomin i landet nu ännu en gång saktar in. Det har fått oljepriset att falla ytterligare.

WTI-oljan handlas nu till 74 USD per fat, vilket bara är 2 USD från prisnivån då den amerikanska staten börjar köpa olja för att åter fylla på de strategiska reserverna (SPR, Strategic Petroleum Reserve). Enligt planen ska olja köpas när priset är vid 67-72 USD eller lägre.

Continue Reading

Populära