Connect with us

Nyheter

LME lanserar terminskontrakt på sex nya råvaror

Published

on

Insamlade aluminiumburkar

London Metal Exchange (LME) lanserade nyligen sex nya kontantavvecklade terminskontrakt, inklusive litiumhydroxid och aluminiumskrot. Världens äldsta och största marknad för industriella metaller hoppas kunna locka nya affärer från det ökade intresset för att minska koldioxidutsläppen genom elektriska fordon och återvinning.

”Våra litium- och skrotterminer är en produkt av värdefullt engagemang … eftersom vi alla försöker bäst stödja tillväxten av de cirkulära och koldioxidsnåla ekonomierna”, sade LME:s hållbarhetschef Georgina Hallett i ett uttalande.

Aluminiumskrotkontraktet fokuserar på den nordamerikanska marknaden för insamlade dryckesburkar (UBC), medan det också finns ett premiumkontrakt för aluminium och tre nya stålkontrakt.

LME, som ägs av Hong Kong Exchanges and Clearing, hade försenat lanseringen av sin litiumhydroxid-termin och de fem andra nya kontrakten från ett ursprungligt datum den 14 juni 2021. Den konkurrerande amerikanska börsen CME Group lanserade ett nytt litiumhydroxidkontrakt den 3 maj.

De nya LME-terminskontrakten baseras på priser från rapporteringsbyråerna Fastmarkets, Argus och S&P Global Platts. Terminskontrakten är:

LME Steel HRC NW Europe (Argus)
LME Steel Scrap CFR Taiwan (Argus)
LME Steel Scrap CFR India (Platts)
LME Aluminium Premium Duty Paid European (Fastmarkets MB)
LME Aluminium UBC Scrap US (Argus)
LME Lithium Hydroxide CIF (Fastmarkets MB)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *