Följ oss

Nyheter

Utbudet av skrotguld minskar kraftigt

Publicerat

den

Säljare hos uppköpare av skrotguld

Säljare hos uppköpare av skrotguldWorld Gold Council rapporterar att utbudet av guld från återvunnet material kan falla med upp till 25 % i år. Det lägre marknadspriset på guld har fått innehavare av skrotguld att vara avvaktande med att sälja.

Utbudet av skrotguld kan falla med 300-400 ton under 2013 från omkring 1600 ton förra året enligt World Gold Councils analytiker i London. Återvinning stod för 37 procent av det totala utbudet förra året enligt Barclays och banken prognostiserar att försäljningen av återvunnet guld kommer att minska med 174 ton i år.

Många innehavare av guld sålde när priset steg kraftigt, vilket gör att färre personer nu har gammalt guld hemma. Medan andra som fortfarande har gammalt guld nu avvaktar med att sälja och hoppas på att priset ska gå upp igen.

Samma trend i Sverige

Vi har kunnat se samma trend i Sverige. Flera av de stora gulduppköparna har rapporterat kraftigt fallande volymer i år. Vi har även kunnat se hur majoriteten av de guldköpare som dök upp i shoppinggallerior och på internet har försvunnit från marknaden.

Global trend att köpa guld

Sedan priset på guld föll har vi i stället kunnat se en global trend att privatpersoner i stället ökar sina guldköp i form av smycken och mynt. På många marknader har det varit en regelrätt anstormning i smyckesbutikerna.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
2 Kommentarer

1 kommentar

 1. Vedde

  26 juli, 2013 vid 23:25

  Bara den stora massan av nya företag som köper guld försvinner, och det verkar redan ha hänt, då borde det bara helt ok för resten. Det köps guldsmycken hela tiden och det finns ett naturligt behov av att sälja guld för att få loss pengar.

 2. Tinja M

  10 oktober, 2016 vid 07:48

  Jag fick ett bra pris för gamla guldsmycken och andra skrotguld. Jag undrar om situationen är nu borta för bättre…?
  Jag hade lite guld hemma som inte användes och som inte betyder något för mig, så jag valde att sälja det. Jag testade http://www.sjmk.se, användarvänlig och snabbt sida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära