Connect with us

Analys

Är det en mindre rekyl vi ser i oljan?

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesOlja Brent IPE (Kontinuerligt kontrakt)

Olja var den 23:e augusti uppe vid en målzon, $116.1-117.5 som var vår mest sannolika zon, och har sedan sett vänt nedåt.

Detta bör vara en mindre rekyl vi ser där vi helst inte vill se att oljan faller under $108.18. Risken finns då för att vi har sett en färdig rörelse uppåt och att vi kommer att se att oljan fortsätter att falla tillbaka under $90.

Vanliga rekylnivåer att bevaka är $110.90, $109.21 samt $107.52.

Trenden är fortsatt uppåt vilket gör att vi vid styrka kan agera på köpsignaler. Vi har dock varningar om trendskifte. Vi kan agera på köpsignaler men det skall vara med små positioner.

Analys på oljepriset - Brent Blend

Dagsmomentum är nere på nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. Veckomomentum pekar dock ner från nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. Det gör att vi troligen inte kommer att se något större drag i oljan, om inte något speciellt händer.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella investerarna nu är i en position där vi tidigare har sett att det har bildats en topp eller att vi ser en längre sidledes marknad. Annan sediment data visar också att oljan är vid nivåer där vi tidigare kan se en topp.

Slutsats: Oljan gjorde en topp i intervallet $116.1-117.5 och kan nu ha startat en större korrektion. Vi har andra data som också varnar för att vi kan ha sett en topp. Vi har inte tillräckligt mycket information för att vara säljare utan vi undviker att vara köpare med större positioner.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *