Connect with us

Nyheter

Värdet på koboltmarknaden kommer att fördubblas till 2030

Published

on

Den globala marknadsstorleken för kobolt förväntas växa från 8,7 miljarder USD 2021 till över 19,4 miljarder USD 2030 enligt en nyligen uppdaterad rapport från Straits Research. Efterfrågan på kobolt och andra metaller som behövs för elektrifiering ökar avsevärt.

Kobolt

Kobolt är en råvara som har ett brett användningsområde inom många industrier och är en biprodukt från nickel- eller kopparbrytning. Det är en nyckelkomponent i laddningsbara batterier och efterfrågan förväntas driva en sammansatt årlig tillväxttakt på 9,3 procent för metallen mellan nu och 2030.

Användningsområdena för kobolt fortsätter att växa, eftersom metallen är känd för sin motståndskraft vid höga temperaturer, energilagringsförmåga, hårdhet, processeffektivitet och mer enligt rapporten.

Kobolt används för närvarande inom flera sektorer. Det används i batterier för bärbar elektronik som bärbara datorer och smartphones. Det finns i integrerade kretsar, i permanentmagneter i vindkraftverk och laddningsbara batterier för lagring av förnybar energi. Det används också i superlegeringar som används av flyg- och försvarssektorn samt i ortopedi och tandimplantat.

Över hälften av den kobolt som produceras idag används för laddningsbara batterier för elfordon, där varje batteri kräver mellan 5-15 kilo (11-33 pound) kobolt. När efterfrågan ökar exponentiellt för elbilar kommer efterfrågan på kobolt också att öka.