Följ oss

Nyheter

Vad händer med guldpriset?

Publicerat

den

Guld - Tacka och mynt

Priset på guld har helt plötsligt satt ovanligt hög fart neråt. Det går nästan att prata om en mindre panik, i alla fall bland placerare som följer marknaden dagligen. Något som även smittat av sig på gruvbolag i guldsektorn.

Vad är det då som har hänt med guldpriset, varför rasar det så mycket helt plötsligt? Michael Hewson, Senior Market Analyst på CMC Markets, ger i nedanstående video sin syn. Det handlar inte om en enda faktor som fått guldet att falla, utan det är ett flertal faktorer som just nu samspelar. Det är tekniska indikatorer, stop-loss-försäljningar, tvångsförsäljningar av belånade positioner, att ekonomier runt om i världen inte vaknar till liv och ytterligare faktorer.

Fortsätt läsa
Annons
2 Kommentarer

2 Comments

  1. Hansson

    17 april, 2013 vid 23:39

    Bra genomgång av vad som hände med guldpriset. Det har varit svårt att få en sammanhängande bild i mediaströmmen.

  2. Ålänningen

    2 augusti, 2013 vid 02:41

    Investera i fysiskt guld, använd certifikat eller etf-fonder för hedga nedgångar.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära