Följ oss

Nyheter

USA har passerat peak bensin

Publicerat

den

Befolkningen i USA kör mer bil än någonsin, men förbrukningen av bensin toppade innan covid-pandemin och med största sannolikhet kommer den nivån aldrig att nås igen. Peak bensin i USA har passerats och nu har en lång och långsam förbrukningsminskning inletts.

Det finns flera orsaker till detta, bland annat så är bilarna mer bränsleeffektiva och dels så börjar elbilarna att knapra lite på marknaden.

När oljebranschen nu anpassar sig till denna nya verklighet så kommer vi sannolikt att få se olika konsekvenser. Det kan bli pristoppar på bensin och det kan bli tillfällen med utbudsbrist. För branschen handlar det nu om att rida en väldigt lång men avtagande bensinvåg, och det vill man göra så lönsamt som möjligt, det finns få incitament att göra stora nyinvesteringar i infrastruktur.

Nedan kan du lyssna på en diskussion med Bloomberg-journalisterna Lynn Doan, Chunzi Xu och Millie Munshi. Samt även på energianalytikern Mark Finley från Rice University’s Baker Institute for Public Policy som förklarar hur utvecklingen inte bara påverkar personer och företag, utan även USA nationella säkerhet och USAs relation med Kina och resten av världen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära