Nyheter

USA har passerat peak bensin

Publicerat

den

Befolkningen i USA kör mer bil än någonsin, men förbrukningen av bensin toppade innan covid-pandemin och med största sannolikhet kommer den nivån aldrig att nås igen. Peak bensin i USA har passerats och nu har en lång och långsam förbrukningsminskning inletts.

Det finns flera orsaker till detta, bland annat så är bilarna mer bränsleeffektiva och dels så börjar elbilarna att knapra lite på marknaden.

När oljebranschen nu anpassar sig till denna nya verklighet så kommer vi sannolikt att få se olika konsekvenser. Det kan bli pristoppar på bensin och det kan bli tillfällen med utbudsbrist. För branschen handlar det nu om att rida en väldigt lång men avtagande bensinvåg, och det vill man göra så lönsamt som möjligt, det finns få incitament att göra stora nyinvesteringar i infrastruktur.

Nedan kan du lyssna på en diskussion med Bloomberg-journalisterna Lynn Doan, Chunzi Xu och Millie Munshi. Samt även på energianalytikern Mark Finley från Rice University’s Baker Institute for Public Policy som förklarar hur utvecklingen inte bara påverkar personer och företag, utan även USA nationella säkerhet och USAs relation med Kina och resten av världen.

Populära

Exit mobile version