Connect with us

Nyheter

Soros köper guld igen

Published

on

Rapporter om att John Paulson har behållit sitt guldinnehav det senaste kvartalet och att George Soros tog en lång position i guldaktier, via Market Vectors Gold Miners ETF (GDX), var positiva nyheter för amerikanska guldinvesterare. I augusti vägde dessa herrars beslut tungt. Om de är respresentativa för andra amerikanska guldinvesterare kan vi antagligen förvänta oss att utflödet från guldmarknaden kommer att upphöra.

Den stora nyheten för finansmarknaderna är att Janet Yellen bekräftade att hon kommer att fortsätta FEDs stimulansprogram så länge som den ekonomiska återhämtningen i USA visar fortsatta tecken på att vara bräcklig. Här kommer fokus fortsatt att vara på att expansion av penningmängden, som kommer att vara till nackdel för värdet på dollarn. Detta är positivt för guldet och kan förklara både Paulsons och Soros syn på guld.

Det kan emellertid vara värt att stå tillbaka och se vad som händer samt att ta i beaktande den räntesänkning som vi såg i Euroområdet förra veckan. Addera sedan tappet i den ekonomiska tillväxten i Japan där ekonomin har stimulerats massivt så framträder en bild av hur marknaden oroar sig för deflation. Flera av de aktörer vi talat med är av den åsikten att deflation kan utgöra det största hotet mot den utvecklade världens ekonomier eftersom dessa länder under de senaste åren valt att fokusera på ekonomisk tillväxt och inte tagit hotet om deflation i beaktande. Den som väljer att placera sitt kapital i guld har fördel av både inflation och av deflation.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *