Connect with us

Analys

Silverpriset under stödet

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesSilver Comex (kontinuerlig termin) 100 oz

Silver har fallit ner under föregående mindre botten vilket föreslår att vi kommer att se en större rekyl i tid och pris än vad vi har sett under de senaste månaderna.

Vi får nu räkna med att vi kommer att se index nere vid $3187.5 eller $3077.5 innan vi kan få en större botten.

Trenden var dock stark och utvecklingen var kraftfull och då kan vi se grundare rekyler än vanligt.

Tittar vi på den uppgång som silver gjorde från den 28 juni fram till toppen den 1 oktober var denna nästan 36%. Det var också strax över 38.2% motståndet vilket är en relativt vanligt motstånd.

Vi har mindre stödzoner mellan $3225.9-3250.5 och sedan vid $3134.6.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella handlarna lättat något på sina negativa positioner.

En större tidscykel kommer in och toppar, den 7 november och föreslår att det är en stor topp som kommer att stå sig i många månader. Ibland blir dessa datum dock tvärtom och vi måste därmed bevaka den riktning silver har in i denna period.

Teknisk analys på silverpriset - Prognos i oktober

Vi bör ha sålt av vid 10 dagars lägsta för den sista delen av vår position. Nu kan vi vänta på ett nytt tillfälle att vara köpare. Vi är dock inte där just nu utan behöver se en botten formation innan vi agerar.

Dagsmomentum är nere vid nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar medan veckomomentum pekar ned. Det gör att vi inte kommer att ha momentumhandlare på köpsidan i första taget.

Slutsats: Silver har brutit ner och gjort att vinsthemtagningar har utlösts. Det ser ut som om vi kommer att se mer nedgång innan det tar fart uppåt. För att omedelbart bli positiv behöver silver stiga över $3438 annars måste vi vara avvaktande och vänta tills vi ser en bottenformation.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *