Connect with us

Nyheter

Råvaruaktier med stor potential

Published

on

Bra aktier - Råvaruaktier i NorgeBloomberg har sammanställt en lista på de 10 aktier noterade i Norge som kan stiga över 100 % enligt analytiker. Vi hittar bland annat Northland Resources som är verksamma i Sverige med en kurspotential på 154 %. Listan toppas av Prospect Offshore Drilling med en kurspotential på 216 %.

Listan innehåller enbart aktier som har analyserats av minst två olika analytiker.

Det som blir uppenbart när man tittar på listan är att råvaror och energi är totalt dominerande. Vilket inte är så konstigt, för trots att ekonomin i världen inte är stark så är efterfrågan på råvaror och energi fortsatt hög.

Den andra kolumnen visar aktuell aktiekurs i norska kronor (tisdag den 4 januari). Den tredje kolumnen visar analytikernas genomsnittliga målkurs. Den sista kolumnen visar den potentiella kursuppgången i procent.

Aktier - Lista på råvarubolag med stor potential

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Tore

    12 februari, 2012 at 02:07

    Klart intressant att vi även i Sverige får se allt fler noterade råvarubolag. Om nu bara Northland Resources även kunde ta och parallellnotera sig i Stockholm.

  2. Vedde

    27 juli, 2013 at 01:23

    Man får väl säga att Northland Resources inte blev någon bra aktie. Å andra sidan är det ju inte Bloombergs fel, de hade ju bara sammanställt vad analytiker skrivit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *