Följ oss

Nyheter

Prognos på guldpriset för 2013 och 2014 från BofA Merrill Lynch

Publicerat

den

Guld förväntas stiga i pris år 2013 och 2014

Prognos på guldpriset för 2013 och 2014 från BofA Merrill LynchBank of America Merrill Lynch säger i en färsk prognos på guldpriset att det kan stiga så högt som 2400 USD per troy ounce mot slutet av 2014. Detta baserat på amerikanska Federal Reserves och Europeiska centralbankens aggressiva stimulanspolicy.

Banken förväntar sig att Federal Reserve kommer att fortsätta köpa skuldpapper på marknaden fram till slutet av 2014 och att de dessutom kan komma att köpa statsobligationer (treasuries) efter att operation twist avslutas.

BofA Merrill Lynch säger i analysen till sina kunder att den nya situationen där QE3, dvs den tredje rundan av kvantitativa lättnader, numera används utan något slutdatum kommer att fortsätta pressa upp guldpriset fram till att arbetslösheten är så låg att det är skäl till en ändring av Federal Reserves policy. BofA Merrill Lynch skriver att det är osannolikt att en sådan situation kommer att uppstå förrän slutet av 2014.

Banken behåller samtidigt sin prognos på guldpriset för andra kvartalet 2013, vilken är 2000 USD per troy ounce.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
3 Kommentarer

1 kommentar

 1. Vedde

  20 september, 2012 vid 17:03

  Vågen av aktörer som är positiva till guld fortsätter. Mest intressant är det när stora aktörer köper ton av fysiskt guld. Men även prognoser på framtida guldpris är klart intressant. Merrill Lynch är ju dessutom väldigt tydliga med vad de anser ska driva priset. Ska bli spännande att följa.

  • Gudrun

   26 september, 2012 vid 17:16

   Enligt prognosen är det alltså först mot slutet av 2014 vi kan börja se början på en bra ekonomi i USA. Känns lite dystert. Men inte orimligt å andra sidan.

   Men vad ska hända med Europa? USA har sin flexibla arbetsmarknad och tillgång på billig energi. Hur i hela friden ska problemländerna i Europa komma i form?

 2. Tore

  20 september, 2012 vid 18:37

  Guldet arbetar sig i alla fall steg för steg mot deras prognos för andra kvartalet 2013. Det är inte omöjligt, priset har drygt 9 månader på sig. Ett framtida guldpris år 2014 på 2400 USD känns nästan overkligt just nu, men man överraskas ofta den skinande metallen.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära