Följ oss

Nyheter

Priset på olja kan stiga med 14 dollar

Publicerat

den

Raffinering av olja

Genomsnittspriset på Brent Crude Oil kommer att öka med 14 USD per fat från 2020 till 2024, enligt Fitch Solutions Country Risk & Industry Researchs senaste oljeprisrapport.

Raffinering av olja

Fitch Solutions förväntar sig att priset på Brent kommer att ligga på i genomsnitt 44 dollar per fat i år, innan det stiger till 51 USD per fat 2021, 53 USD per fat 2022, 55 dollar per fat 2023 och 58 USD per fat 2024.

Bloomberg-konsensusen, som också lyfts fram i Fitch Solutions senaste rapport, förutspår att Brentpriset kommer att ligga på i genomsnitt 42,4 dollar per fat 2020, 50 USD per fat 2021, 53 dollar per fat 2022, 55 USD per fat 2023 och 60,4 dollar per fat 2024.

”Vår uppfattning är att marknaden kommer att fortsätta att återhämta sig under det andra halvåret 2020 och fram till 2021, vilket driver en fortsatt neddragning av globala lager och ytterligare prisökningar”, säger Fitch Solutions analytiker i rapporten.

”Emellertid kommer återbalanseringstakten att avta långsamt, vilket återspeglar en mer gradvis återhämtning på efterfrågesidan och en återgång av stängda brunnar och avvecklingen av OPEC + -avtalet på utbudssidan” tillade analytikerna i rapporten.

”Dessutom har contangons utseende i Brent gradvis fördjupats den här månaden, typiskt en indikation på marknadssvaghet och ett baisseartat tecken på sentiment och priser. Finansmarknaderna har i större utsträckning börjat se toppiga ut och riskerna för ett delvis prisfall faller på kort sikt, fortsatte analytikerna.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära