Connect with us

Nyheter

Oljepriset kraschar till lägsta nivån sedan juni

Published

on

Oljefat

Oljepriserna sjunker till den lägsta nivån sedan juni 2020. Priset på Brent Crude sjönk under 40 dollar. Slutet av den amerikanska körsäsongen sätter också press på råoljepriserna. Den svaga efterfrågan beror enligt flera analytiker på oro för av en fortsatt ökning av Coronavirusfall, slutet av den amerikanska sommarsemesterns körsäsong och en rapport om att Saudiarabien planerar att sänka sina oljepriser i oktober 2020.

Två fat olja

Råolja pressades på måndag efter att Saudiarabien sänkte sitt officiella försäljningspris för asiatiska köpare, sa analytiker, vilket togs som ett tecken på svag efterfrågan. Det viktigaste problemet för marknaden är fortfarande efterfrågan, och eftersom Kina redan har lagt olja på lager under tidigare månader, tycks stora färska kinesiska köp saknas från marknaden just nu, säger Warren Patterson, globalt chef för ING, i en analys.

Efter rekordvolymer i juni visade tulldata att den kinesiska råoljeimporten i augusti i genomsnitt låg på 11,23 miljoner fat om dagen, en minskning från 12,13 miljoner fat i juli och långt under rekordet 12,99 miljoner fat i juni, sade han. Jämfört med ett år sedan har emellertid importen fortsatt att öka med 13 procent.

Nedgången för oljepriser kommer också när USA:s körsäsong, perioden mellan Memorial Day och Labor Day, upphör och pekar på säsongsmässig svaghet i efterfrågan på bensin.

Trots nyheterna om att Saudiarabien sänker oljepriserna och en lägre efterfrågan på grund av pandemin, säger Daniel Flynn, en marknadsanalytiker på The Price Futures Group, att han tror att marknaden ”redan har prisat in en lägre efterfrågan och har återhämtat sig från de negativa priserna för några månader sedan”

Så om ”stater fortsätter att öppna igen, bör vi se efterfrågan öka till nivåer som förväntades före denna mardröm”, skrev han i sin dagliga rapport.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *