Connect with us

Nyheter

Oljan kan nå 200 dollar per fat

Published

on

Pierre Andurand, en råvaruhandlare, som har sett en av sina fonder skjuta i höjden med 109 procent under årets första tre månader, efter sensationella uppgångar både 2020 och 2021, hävdar att oljan kan nå 200 dollar per fat.

Han är inte en permabull heller, efter att ha satsat på att oljepriserna kan bli negativa, en förutsägelse som slog igenom 2020. Men han har en otroligt stark tro på stigande priser just nu och säger att oljepriserna kan nå 200 dollar.

Rysk olja, säger han, kommer inte att vara tillgänglig för globala marknader på ett tag, även om landet kan nå ett fredsavtal med Ukraina. ”Så för mig handlar det inte bara om vapenvilan, utan jag tror fortfarande att sanktionerna kommer att stanna mot Ryssland tills västvärlden kan känna att de kan lita på dem och att de inte kommer att attackera en annan granne några månader senare eller attackera Nato-länder”, sa han till Odd Lots-podden från Bloomberg. ”Jag menar, du kan inte gå från att vara rädd för att de, du vet, ska använda kärnvapenangrepp och använda kemiska vapen och biologiska vapen för att sedan plötsligt förhandla och ge dem pengar igen.”

Även om det bara är USA och Storbritannien som officiellt bojkottar rysk olja, håller anseenderisker, såväl som brist på försäkringar och krediter, andra köpare borta, säger han.

Av de 4 miljoner fat om dagen som förloras från rysk produktion, säger han att Gulfländerna kan ersätta 1,5 miljoner. Västländer kan utnyttja sina strategiska reserver för att fylla resten, men kommer att ta slut efter cirka 2,5 år. Vid 200 dollar per fat sa Andurand att efterfrågan kan falla för att balansera marknaden. På direkt fråga om oljan kunde nå den nivån i år svarade han att det kunde den.

”Det faktum att kanske ha samma inverkan på ekonomin till det höga priset 2008, när det var 150 dollar, kan faktiskt vara närmare 250 dollar per fat idag. Så är så jag ser på det, säger han.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *