Connect with us

Nyheter

Nordic Iron Ore går på djupet efter järnmalmen

Published

on

Gruvbolaget Nordic Iron Ore redo för järnmalm

Gruvbolaget Nordic Iron Ore - JärnmalmGruvbolaget Nordic Iron Ore har som målsättning att återuppta och utveckla produktionen av järnmalm i Ludvika Gruvor, det vill säga fyndigheterna Blötberget och Håksberg, i södra Dalarna. Vidare avser bolaget att utöka sina mineraltillgångar och uppgradera dem till järnmalmsreserver, främst genom prospektering och undersökning av Väsman-fältet, som förbinder Ludvika gruvor.

Just Väsman har nyligen varit omskrivet, bland annat sedan Nordic Iron Ore kommunicerade ett fynd under sjön Väsman, utanför Ludvika i Dalarna. Enligt de första undersökningar kan det finnas så mycket som 600 till 650 miljoner ton järnmineraliseringar, med i genomsnitt 28-30 procent järn, nere i marken under sjöbotten.

Under vintern 2011/2012 skall Nordic Iron Ore genomföra provborrningar för att bekräfta järnmalmsfyndigheten i sjön Väsman. Redan sedan 1900-talet har det misstänkts att det finns stora malmfyndigheter under Väsman.

Bland bolagets ägare finns Bengtsson Tidnings AB med familj 28,8%, Kopparberg Mineral AB 23,6%, Archelon Mineral AB 21,4% och bolagets VD Christer Lindqvist genom bolag 5,0%.

Notering på First North planerad

Det har tidigare talats om att Nordic Iron Ore skulle noteras på First North under hösten 2011, men denna har skjutits upp till 2012 på grund av det oroliga marknadsläget.

Under november 2011 presenterade Christer Lindqvist, verkställande direktör för Nordic Iron Ore, bolaget vid Raw Materials årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Tore

    6 april, 2012 at 20:34

    Nyemissionen och noteringen under första halvan av 2012 blev som vi nu känner till inställd, undrar om de lyckas nästa år som planerat. Krävs nog ett lite bättre arbete med att informera om projektet. Emissionen kändes väldigt hastig, som att man bara hoppades att folk skulle kasta sig över den.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *