Connect with us

Nyheter

Kopparberg Mineral, egen prospektering bygger projektportfölj

Published

on

Kopparberg Mineral - Prospektering för gruvproduktionKopparberg Mineral är ett prospekteringsbolag som är listat på First North och vars affärsidé är att genom egen prospektering, såväl som genom förvärv, skapa malmtillgångar som kan utgöra basen för lönsam gruvproduktion. Dels för framtida egen produktion och som hittills via att spinna av tillgångar till separata bolag och ta in delägare. Ett exempel på en affär är förvärvet av Lundin Mining Exploration AB, ett bolag som numera heter Kopparberg Mining Exploration AB. Ganska omgående överfördes undersökningstillstånden för Håksbergsfältet till Nordic Iron Ore, där Kopparberg är delägare. Det har visat sig vara en mycket bra affär för Kopparberg Mineral och under 2012 är en notering av Nordic Iron Ore planerad.

Ledningen för Kopparberg Mineral avser att genom egen prospektering, köp eller ”joint ventures” successivt utöka projektportföljen och att genom fortsatta undersökningar vidareförädla förekomster, såväl nu kontrollerade som tillkommande, till brytvärda malmer.

Under november 2011 presenterade Per Storm, VD för Kopparberg Mineral, bolaget vid Raw Materials Groups årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *