Följ oss

Nyheter

Nordic Gold Trade, en ny svensk aktör med erfarenhet erbjuder investering i fysiskt guld

Publicerat

den

Guldtackor hos Nordic Gold Trade AB

Nordic Gold Trade ABNordic Gold Trade är ett nytt svenskt företag som erbjuder investeringar i fysiskt guld och silver. Även om företaget är nytt så har personerna en lång och stabil erfarenhet från att erbjuda fysiska ädelmetaller i Sverige. Om du har handlat eller varit på föreläsningar om guld är det sannolikt att du redan har träffat Nordic Gold Trades vd Michel Rufli som vi har ställt några frågor till.

Vad är Nordic Gold Trade?

Nordic Gold Trade AB är ett nystartat helsvenskt bolag som startats för ett erbjuda privatpersoner och företagare en rad olika produkter och tjänster baserade på investeringsguld och silver.

På er hemsida säger ni att ni har mer än 50 års erfarenhet av guldhandel, det låter som ett rekord i branschen. Kan du berätta mer?

Vi som arbetar med driften av bolaget har lång erfarenhet av ädelmetaller, vi har genom året byggt upp vår kompetens och kunskap kring handeln med investeringsmetaller. Den kunskapen är inget som man kan läsa sig till utan det handlar om ”learning by doing”. Vår VD och en av grundarna kommer senast från Guldcentralen AB där han arbetat de senaste nio åren. Medarbetarna har även de lång erfarenhet av handeln med ädelmetaller, något som borgar för en trygg, kompetens och säker hantering av bolagets verksamhet.

På vilket sätt skiljer ni er från andra företag i branschen?

Guldtacka - Fine gold 999.9Vi har valt att vara ett manuellt bolag, det vill säga att du alltid ska kunna kontakta oss på mail eller telefon och får en personlig service. Vi har ingen webshop och inga automatiserade svar vid orderläggning. Vi tror att kundkontakt är oerhört viktigt i våra affärsrelationer med våra kunder. Vi står till tjänst för de som har frågor och funderingar kring ädelmetaller och delar gärna med oss av vår erfarenhet.

Vad kan ni erbjuda allmänheten för produkter?

Vi erbjuder dels traditionell försäljning av guldtackor och guldmynt och inom kort erbjuder vi även silvertackor och silvermynt. Detta är vad vi kallar för ”Fysiskt guld med leverans” det vill säga att kunden köper varan av oss och tar själv ansvar för lagringen av densamma. Den produkt som vi är ensamma om att erbjuda på den svenska marknaden, med lagring i Sverige, är ”Andelsguld med förvaring”. Här låter vi kunderna köpa in sig i större tackor, som vi lagt i säkert förvar, på så vis kan kunden köpa investeringsguld för så små belopp som 500,00 kronor till en betydligt lägre premie än om de skulle köpa små tackor eller mynt. Med detta tror vi att vi kan få fler människor i Sverige att lägga en del av sitt sparkapital i fysiskt guld, något som vi förordar att alla borde ha i sin sparportfölj. Självklart ser vi till att varan är försäkrad under förvaringstiden, vi debiterar en förvarings- och försäkringskostnad för detta som är som lägst 500,00 kronor per år. Slutligen erbjuder vi även en prenumerationstjänst på fysiskt guld med leverans, där kunden varje månad har bestämt en viss storlek på tacka som han/hon vill köpa.

Jag har ett par gamla guldsmycken, köper ni dessa av mig?

Nej, det gör vi inte, vi köper bara in det som klassas som investeringsguld, det vill säga tackor och mynt som uppfyller kraven enligt lagtexten för att klassas som investeringsguld.

Vart kan kunderna nå er?

Som du sett så är vår hemsida under uppbyggnad, när den är klar så kommer det självklart att finnas mer information om oss, våra produkter och tjänster. Fram till dess står vi gärna till tjänst och svarar på frågor via mail info@nordicgoldtrade.com eller per telefon 08 – 555 875 40.

Nyheter

Kina slår nytt rekord i produktion av kol

Publicerat

den

Kol

Energianalytikern John Kemp rapporterar, baserat på Kinas officiella statistik, att landet slagit ett nytt rekord i produktion av kol. I mars producerade man 441 miljoner ton. Grafen nedan visar hur perioden januari-mars varit per år och där har produktionen gått upp till 1203 miljoner ton från 1106 miljoner ton för samma period föregående år.

Kina använder spektakulära mängder kol, det man också gradvis gör är att ersätta importerad kol med egen produktion. Det är en säkerhetsfråga att man vill vara mindre beroende av omvärlden för energi. Fördelen med importerade kol är att den kan levereras med lastfartyg till de energislukande kustregionerna. Men Kina har med tiden byggt energislukande industri vid sina kolgruvor, vilket delvis minskar behovet av att frakta kolen.

Kinas produktion av kol, januari till mars per år.
Fortsätt läsa

Nyheter

Två samtal om det aktuella läget på råvarumarknaden

Publicerat

den

Grafer över råvarupriser

Det är stormiga tider på råvarumarknaden där oljepriset leder nedgången. Guld klarar sig däremot hyggligt väl, berättar Lars Henriksson på råvarufonden Centaur. Han tar vidare upp aluminium och koppar. Han säger även att den värld med en global råvarumarknad nu kanske kommer att förändras där vi i stället kan få se en mer segmenterad marknad där det handlas utanför och inom USA. Prisutvecklingen för olika råvaror skiljer sig kraftigt åt, jordbruksråvaror som vete klarar sig ganska bra, priserna var redan låga.

Nästa gäst är Maria Sunér från Svemin som diskuterar marknaden ur andra perspektiv, så som satsningar på försvar och grön energi samt hur de påverkar efterfrågan på råvaror.

Samtal om råvarumarknaden.
Råvarupriser exklusive energi under 5 år
Index över råvarupriser exklusive energiråvaror. Sett över 5 år är det totala fallet den senaste tiden inte enormt.
Fortsätt läsa

Nyheter

Oljepriserna slaktas på samtidiga negativa faktorer

Publicerat

den

President i USA vid skrivbord med ett oljefat

Både WTI- och Brent-oljan har idag fallit med omkring 7 procent, där WTI handlas kring 66,50 USD och Brent kring 69,89 USD. De kan dessutom tilläggas att USAs valuta idag faller mot i princip alla andra valutor, vilket gör oljepriset för alla utanför USA har fallit ännu mer.

USA:s handelskrig mot alla världens länder, förutom Ryssland, har skadeskjutit hela världsekonomin vilket förväntas minska efterfrågan på olja. Samtidigt fortsätter OPEC+ att enligt plan trappa ner sin begränsning av oljeproduktionen, dvs man kommer att producera mer olja.

Tullsmärta för amerikansk oljeproduktion

Fallande oljepriser är ingenting amerikanska oljeproducenter gillar. De drabbas dock även på kostnadssidan. Stålrör och andra saker som oljeproducenter använder har belagts med tullar, vilket gör att produktionskostnaderna stiger. Amerikanska oljebolag är det dock svårt att gråta över, de har trots allt finansierat och marknadsfört denna utveckling.

Någonting som USA dock inte införde tullar på är olja. Hade Trump fullföljt de planerna då hade det kunnat bli ett ännu större kaos.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära