Connect with us

Nyheter

Myndigheterna överväger att vidta åtgärder mot oljefond

Published

on

Fat med olja

SEC, U.S. Securities and Exchange Commission, den amerikanska värdepappers- och börskommissionen överväger att vidta åtgärder mot USO, United States Oil Fund LP, den största börshandlade fonden för råolja, på grund av uttalanden som gjorts av dess förvaltare efter att oljepriset handlats i negativt territorium i april.

Två fat olja

USO var utformad för att replikera de dagliga fluktuationerna för amerikanska oljeterminer. I april 2020 kollapsade oljemarknaden. När detta skedde föll priset på de amerikanska terminerna till minus 40 USD per fat, och USO tappade 45 procent av sitt värde på två dagar.

SECs övervägande som kom i form av ett så kallat Wells-meddelande, innebär att SEC-personalen har lämnat en preliminär rekommendation mot USO, United States Commodity Fund LLC och dess verkställande direktör, John Love. Wells-meddelande säger att John Love och USO kan ha begått brott mot värdepapperslagar relaterade till felaktigheter eller bedrägeri.

Meddelandet citerar fondens upplysningar i slutet av april och början av maj om de begränsningar som USO hade när det gällde att investera i terminsavtal på olja. USO sade i april att fonden kanske inte kunde uppfylla sitt mål att reflektera spotpriserna på olja, eftersom det flyttade medel från kontrakt på kort sikt till längre terminsavtal om oljeterminerna skulle sjunka igen.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *