Connect with us

Nyheter

Muskotodlare behandlas orättvist av staten

Published

on

Muskot i hand

Ordförandena för Grenadas två jordbruksodlarföreningar har beskrivit beslutet att inte kommunicera ett datum när muskot- och kakaobönderna kan sälja sina råvaror som orättvis och inte i sårbara jordbrukares bästa intresse. Muskot- och kakaoodlarnas föreningar föreslog i veckan en inköpsplan till landets regering.

Grenada förklarade, som en del av nationella åtgärder för att kontrollera och minska spridningen av Covid-19, den 25 mars ett nödläge som kom att begränsa medborgarnas rörelsefrihet. Den viktigaste komponenten i lagen är ett komplett utegångsförbud. Lagen som ursprungligen skulle gälla i 21 dagar kom att förlängdes till 6 månader den 17 april.

Tillåtet att handla mat

Från tid till annan har de berörda myndigheterna tillkännagett tillstånd för att handla mat. Myndigheterna har adderat vissa yrken till listan över viktiga tjänster. Jordbrukare av färska råvaror fick nyligen sälja sina produkter, men jordbrukare av muskot och kakao har ännu inte ett sådant privilegium.

Pressmeddelandet som de två föreningarna släppte sade att muskotbönderna på Grenada har drabbats av en uppskattad förlust på 1,5 miljoner euro medan kakaobönder har förlorat ungefär 1 miljon euro på grund av begränsningarna för föreningarna. Föreningarna uppmanar också regeringen att erbjuda ekonomiskt stöd till de mer än 8 000 bönder som är registrerade medlemmar i en eller båda grupperingarna.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *