Connect with us

Nyheter

Kopparpriset nådde den högsta nivån på två år

Published

on

Basmetallen koppar

Kopparterminer klättrade på tisdag efter att tecken på en förstärkt efterfrågan från Kina och nyheter om möjlig tillgänglighet av COVID-19-vaccin redan i december. Kopparpriset nådde den högsta högsta nivån på två år.

Koppar

Kopparpriserna ”har gjort ett utbrott efter kombinationen av hopp om den amerikanska stimulansen, men också på grund av ytterligare positiva vaccinnyheter”, säger analytiker vid Zaner Metals i en daglig analyskommentar. ”Ytterligare en kinesisk importkvot gör att ytterligare 5 980 ton kopparskrot kan importeras till Kina, vilket ger specifika bevis för pågående kinesisk efterfrågan på alla former av koppar”, sa de.

Den kinesiska kopparimporten steg till sin näst högsta nivå i september, 722 450 ton, rapporterade Reuters förra veckan, med hänvisning till uppgifter från Kinas allmänna tullförvaltning. Uppgifter på måndag från kinesiska tjänstemän visade också att den kinesiska bruttonationalprodukten expanderade med 4,9 procent under tredje kvartalet 2020 jämfört med ett år tidigare.

”Landet är den största importören av koppar i världen, och de senaste BNP- och industriproduktionssiffrorna pekar på en uppgång i återhämtningen”, säger David Madden, marknadsanalytiker på CMC Markets UK.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *