Connect with us

Nyheter

Hemliga ryssar tar kontroll över Agrokultura

Published

on

Postbox

PostboxJordbruksföretaget Agrokultura på First North har varit under en hemlighetsfull uppköpsattack under senare tid, som vi skrev om nyligen. Flera saker har hänt och uppköparen har snart kontroll över bolaget, där de under gårdagen kom upp i 46,59 procent av aktierna..

Den officiella aktören som köper aktier är inte rysslands största sockerproducent Prodimex, utan Steenord, ett bolag på Brittiska Junfruöarna med en postbox som adress. Men det är bara hemlighetsmakeri, allt tyder fortfarande på att det är Prodimex eller ägarna bakom Prodimex som är köparna.

Agrokultura hade planerat en extra bolagsstämma den 14 augusti där de skulle besluta om en riktad nyemission för att spä ut Steenords ägarandel, vilket Steenord protesterade mot, och där det blev prat om tolkning av regler.

Nu ser dock Steenord ut att ha vunnit. Efter att alla transaktioner räknats sammanställts under torsdagen så visade det sig att Steenord var uppe i 46,59 procent. Det fick Agrokulturas styrelse att ställa in den planerade extra bolagsstämman.

Steenord meddelade även att de kommer att lägga ett bud på bolaget i enlighet med reglerna kring budplikt när man kommit upp i en viss ägarandel.

Oavsett hur många som tackar ja är det uppenbart att Steenord snart har kontroll över Agrokultura. Räkna med en hel del turer under resten av året.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Nisse Larsson

  26 juli, 2015 at 22:54

  Nästa bud Trigon Agri 5-6 kr

  • Nisse Larsson

   26 juli, 2015 at 22:55

   Minst 5-6 kr 2015

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *