Följ oss

Nyheter

Guldpriset testar 1800 dollar – Analys av Ingemar Carlsson

Publicerat

den

Guld analyseras av Ingemar Carlsson

Ingemar Carlsson ger en uppdatering av den tidigare tekniska analysen på guldpriset nu när motståndet vid 1800 dollar per uns testas.

Ingemar Carlsson är en av Sveriges ledande tekniska analytiker och vi publicerar då och då hans tekniska analyser på råvaror. Se även vår sida för guldkursen, där både aktuell pris och historiska kurser visas.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
3 Kommentarer

1 kommentar

 1. Tore

  28 september, 2012 vid 02:28

  Majoriteten verkar vara överens om att guldet ska öka i pris under kommande kvartal. Men samtidigt verkar också många just nu vara något osäkra var guldkursen är på väg på kortare sikt.

 2. Vedde

  28 september, 2012 vid 17:20

  Snart så, snart kommer guldpriset spränga 1800-dollar-nivån. Pengar ska tryckas för fulla muggar under lång tid. Mumma för den gyllene ädelmetallen.

 3. Goldfinger

  28 september, 2012 vid 19:06

  1800 är bara första steget jag tror det är 2000 som gäller snart

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära