Följ oss

Nyheter

Guldpriset kan stiga till 1 400 USD per troy ounce

Publicerat

den

Guldtacka, Susisse 1 kilo fine gold 999,9

Guldpriset föll under det första kvartalet 2019, men analytikerkåren är ändå fast övertygad om att den gula ädelmetallen kommer att återhämta sig och till och med stiga innan årets slut.

Förra veckan föll guldet inför rapportsäsongen samtidigt som dollarn steg. Guldpriset sjönk emellertid till sin lägsta nivå under april månad förra torsdagen. Guldet föll 1,23 procent vid slutet av torsdagens handelssession för att stänga på ett pris på 1 295,15 USD per troy ounce. Analytiker hävdar att detta bara är ett tillfälligt bakslag.

Från ett tekniskt analytikerperspektiv är det dock en anmärkningsvärd aktör som tittar på guldets förmåga att sväva runt 1 275 USD, vilket representerar en nyckelfibonacci retracement-nivå. Det senaste fallet under 1 250 dollar kan säkert testa guldpriserna med ett mer nedåtgående tryck.

Grafer över guldpriset

Guldpriset kan stiga till 1 400 USD per troy ounce

Trots detta sa Martin Huxley, chef för ädla metaller hos finansföretaget INTL FCStone i Singapore, att guldpriset kan komma att stiga till 1 400 USD före utgången av 2019.

”Vi förväntar oss att guldet fortsätter att handlas inom detta intervallet under de närmaste månaderna,” sa Huxley till CNBC. ”Men under andra halvåret förväntar vi oss att den ska röra sig högre och potentiellt kan det testa 1 400 mot slutet av året”.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära