Nyheter

Guldpriset kan stiga till 1 400 USD per troy ounce

Publicerat

den

Guldpriset föll under det första kvartalet 2019, men analytikerkåren är ändå fast övertygad om att den gula ädelmetallen kommer att återhämta sig och till och med stiga innan årets slut.

Förra veckan föll guldet inför rapportsäsongen samtidigt som dollarn steg. Guldpriset sjönk emellertid till sin lägsta nivå under april månad förra torsdagen. Guldet föll 1,23 procent vid slutet av torsdagens handelssession för att stänga på ett pris på 1 295,15 USD per troy ounce. Analytiker hävdar att detta bara är ett tillfälligt bakslag.

Från ett tekniskt analytikerperspektiv är det dock en anmärkningsvärd aktör som tittar på guldets förmåga att sväva runt 1 275 USD, vilket representerar en nyckelfibonacci retracement-nivå. Det senaste fallet under 1 250 dollar kan säkert testa guldpriserna med ett mer nedåtgående tryck.

Guldpriset kan stiga till 1 400 USD per troy ounce

Trots detta sa Martin Huxley, chef för ädla metaller hos finansföretaget INTL FCStone i Singapore, att guldpriset kan komma att stiga till 1 400 USD före utgången av 2019.

”Vi förväntar oss att guldet fortsätter att handlas inom detta intervallet under de närmaste månaderna,” sa Huxley till CNBC. ”Men under andra halvåret förväntar vi oss att den ska röra sig högre och potentiellt kan det testa 1 400 mot slutet av året”.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära

Exit mobile version