Connect with us

Nyheter

Ghanas kakaoskörd drabbad av sjukdomar

Published

on

Kakao - Priset är politiskt

Huvudskörden av kakao i Ghana minskade med sex procent, vilket gör det till den minsta skörden på tre år. Ghanas kakaoskörd drabbad av sjukdomar, i detta fall är det swollen-shoot virus, som kan deformera kakaobönorna och minska skörden.

Kakao - Priset är politiskt

Ghana, världens näst största kakaoproducent, rapporterar en huvudskörd om 776 418 ton, den större av de två årliga skördarna. Det gör det dessutom sannolikt att anta att landet inte kommer att kunna nå sitt mål på 50 000 ton för den mindre skörd som kommer skördas i slutet av september.

Drabbat av virus

Ghanas kakaoskörd har drabbats av ett ovanligt allvarligt utbrott av swollen-shoot virus som kan deformera kakaobönorna och minska skörden. Landets kakaoregulator räknade ursprungligen med en årlig skörd på 900 000 ton, men sänkte sin prognos till 850 000 ton och sedan 800 000 ton, efter att sjukdomen påverkat grödorna i landets största kakaoväxande region.

Ghanas skörd står i skarp kontrast till den främsta producenten Elfenbenskusten som är redo för en rekordskörd. Den internationella kakaoorganisationen sänkte i maj sina utsikter för ett globalt överskott till 36 000 ton under säsongen i september, från en tidigare uppskattning på ett överskott om 39 000 ton.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *